首頁 > 外語 > 湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(八)

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(八)

來源:湖北成人教育 www.isqilh.live     瀏覽數:596

溫馨提示:

下載整套試卷可直接點擊附件!

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(八).docx

 . Phonetics (5 points)

Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter

combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that

is different from  the  others in pronunciation.  Mark your answer by  blackening  the

corresponding letter on the Answer Sheet.

1. A. die  

B. diet  

C. diary

D. diamond

2. A. exchange

B. donate

C. engage

D. disadvantage

3. A. Russian   

B. revision

C. session

D. tension

4. A. toothache

B. touch 

C. bench 

D. butcher

5. A. constitution

B. consume   

C. consult

D. continue 

. Vocabulary and Structure (15 points)

Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentencethere are four

choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6. When the students did badly, the teacher became really       and didn't smile for weeks.

A. depressed

B. depressing

C. bored

D. boring

7. New ideas have been put into practice       he was elected our leader.

A. after

B. for

C. since  

D. before

8. Harry sided       Simon on this issue and they were able to block the project.

A. with

B. round

C. against

D. in

9. Don't feel like       out today.

A. go   

B. going

C. to go  

D. gone

10. Tonight we are probably going to eat in the hotel restaurant and then get to bed early.  I hate staying in hotels but it's part of        job.

A.  (blank)

B. the

C. a

D. an

11. I want to have this       by tomorrow morning.

A. fix  

B. fixes  

C. fixed  

D. fixing

12. I         waiting for about an hour when she came.

A. had been

B. have been

C. have had   

D. had

13. He is always complaining about one thing or       

A. another  

B. something  

C. others

D. anything

14. Nothing is as       as one's health.

A. happy   

B. comparative

C. precious   

D. generous

15. Robert goes to the gym only two or three times a year. He       goes to the gym.

A. always

B. never  

C. usually

D. seldom

16. If you had had an umbrella, you       wet.

A. would havegotten

B. would not have gotten

C. will not get

D. will have gotten

17. He is suffering from hay fever. He needs to see a doctor,       ?

A. is he

B. did he

C. won't he  

D. doesn't he

18. Unfortunately, Mary has         friends in New York.

 A. a few

B. few   

C. some  

D. many

19. Everybody should try to do         best on the exam.

A. his  

B. our   

C. its

D. their

20. Does he remember what he was doing        ?

A. by the time   

B. just in time

C. in no time  
D. at the time

. Cloze (30 points)

Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D.  Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

 Scientists in the UK have announced that the piranhafish's reputation   21   a fearsome   22may well not be deserved. The fish, which is found in the Amazon in Brazil, have been   23as

deadly carnivores(食肉動物) that work in shoals to overwhelm their prey and strip it of its flesh in seconds.

 However, experts  24  St Andrews University say that piranhas are omnivores(雜食動物) that

mainly eat fish, plants and insects. They form big groups not to hunt but to defend   25against

other predators, according to the team.

 "Previously it was thought piranhas shoaled as it26them to form a cooperative hunting group," said Professor Anne Magurran.  "   27   , we have found that it is primarily a defensive behavior. "

 Piranhas can be attacked by animals   28   dolphins, caimans and large fish, so forming a shoal is a good way of   29being killed. Piranhas of   30age stay in the middle of the group for

   31and the   32   of the shoal differs according to the level of   33When the water level is

  34   , the fish form small groups as there is space to escape, but when the water level drops, they form large groups as protection   35   predators.

21. A. as  

B. as if  

C. as though  

D. since

22. A. kill

B. killer

C. murderer   

D. murder

23. A. told

B. saying

C. describing

D. portrayed

24. A. out

B. with

C. from

D. by

25. A. them

B. themselves

C. it

D. itself

26. A. able

B. is able

C. enable

D. enabled

27. A. Thus

B. However

C. Suddenly   

D. Therefore

28. A. such

B. example

C. like

D. as such

29. A. prevent   

B. preventing  

C. avoid  

D. avoiding

30. A.  reproduce

B.  reproductive

C.  reproduction

D.  reproductively

31. A. protection

B. protecting  

C. protect

D. protective

32. A. rate

B. size   

C. amount

D. percentage

33. A. fate

B. destiny

C. risk   

D. chance

34. A. high

B. low   

C. peaceful   

D. chaotic

35. A. for  

B. against

C. without

D. towards

. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four

questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose

one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

 The Man Booker Prize for Fiction is awarded every year for a novel written by a writer from the

Commonwealth or the Republic of Ireland and it aims to represent the very best in contemporary

fiction. The prize was originally called the Booker-McConnell Prize, which was the name of the

company that sponsored it, though it was better-known as simply the "Booker Prize".  In 2002, the Man Group became the sponsor and they chose the new name, keeping "Booker".

 Publishers can submit books for consideration for the prize, but the judges can also ask for books to be submitted they think should be included. Firstly, the Advisory Committee give advice if there have been any changes to the rules for the prize and selects the people who will judge the books. The judging panel changes every year and usually a person is only a judge once.

 Great efforts are made to ensure that the judging panel is balanced in terms of gender and professions within the industry, so that a writer, a critic, an editor and an academic are chosen along with a well-known person from wider society. However, when the panel of judges has been finalized, they are left to make their own decisions without any further involvement or interference from the prize sponsor.

 The Man Booker judges include critics, writers and academics to maintain the consistent quality of the prize and its influence is such that the winner will almostcertainly see the sales increase

 considerably, in addition to the 50,000 that comes with the prize.

36. The Man group       

A. was forced to keep the name "Booker"

B. decided to include the name "Booker"

C. decided to keep the name "Booker-McConnell"

D. decided to use only the name "Booker"

37. Who advises on changes to the rules?

A. The sponsors.   

B. The judging panel.

C. The advisory panel.

D. Publishers.

38. The judging panel        

A. doesn't include women

B. includes only women

C. in only chosen from representatives of the industry

D. includes someone from outside the industry

39. The consistent quality of the prize       

A. is guaranteed by the prize money

B. is guaranteed by the gender of the judges

C. is guaranteed by the make-up of the panel of judges

D. is guaranteed by the increase in sales of the winner

  Passage Two

 The pines belong to the coniferous(結球果的) class of trees; that is, trees which bear cones.

The pines may be told from the other coniferous trees by their leaves, which are in the form of needles two inches or more in length.  These needles keep green throughout the entire year.  This is characteristic of all coniferous trees, except the larch and cypress, which shed their leaves in winter.

 The pines are widely distributed throughout the Northern Hemisphere, and include about 80

distinct species with over 600 varieties. The species enumerated here are especially common in the eastern part of the United States, growing either native in the forest or under cultivation in the parks. The pines form a very important class of timber trees and produce beautiful effects when planted in groups in the parks.

 How to tell them from each other: The pine needles are arranged in clusters. Each species has a

certain characteristic number of needles to the cluster and this fact generally provides the simplest and most direct way of distinguishing the different pines.

 In the white pine there are five needles to each cluster, in the pitch pine three, and in the Scotch

pine two. The Austrian pine also has two needles to the cluster, but the difference in size and character of the needles will distinguish this species from the Scotch pine.

40. Which of the following statements is not a fact?

A. Pine trees are classified as coniferous.

B. Most pine trees remain green all year.

C. Pine trees are more useful for timber than for landscaping.

D. Pines are found throughout the Northern Hemisphere.

41. Which of the following trait is common to pine trees?

 A. They differ among themselves by shades of green.

 B. Their pine needles are arranged in clusters.

 C. They are most common to the western United States.

 D. They have different numbers of branches.

42. How are larch and cypress trees different from other pine trees?

 A. They have an odd number of pine needles per cluster.

 B. They shed their leaves in winter.

 C. Their pine needles are longer than other varieties.

 D. They are only found in cultivated parks.

43. Which pattern of organization is used?

A. Comparison/contrast.

B. Cause/effect.

C. Order of importance.

D. Spatial order.

  Passage Three

  Love is a wondrous state, deep, tender, and rewarding.  Because of its intimate and personal

nature, it is regarded by some as an improper topic for experimental research.  But, whatever our personal feelings may be, our assigned mission as psychologists is to analyze all facets (方面) of human and animal behavior into their component variables. So far as love or affection is concerned, psychologists have failed in this mission.  The little we know about love does not transcend simple observation, and the little we write about it has been written better by poets and novelists.  But of greater concern is the fact that psychologists tend to give progressively less attention to a motive which pervades our entire lives. Psychologists, at least psychologists who write textbooks, not only show no interest in the origin and development of love or affection, but they seem to be unaware of its very existence.

  The apparent repression of love by modern psychologists stands in sharp contrast with the attitude taken by many famous and normal people. The word "love" has the highest reference frequency of any word cited in Bartlett's Book of Familiar Quotations. It would appear that this emotion has long had a vast interest and fascination for human beings, regardless of the attitude taken by psychologists ; but the quotations cited, even by famous and normal people, have a mundane redundancy. These authors and authorities have stolen love from the child and infant and made it the exclusive property of the adolescent and adult.

44. According to the passage,       

A. poets and other authors have deemed romantic love the only type of love

B. only adults and adolescents are capable of feeling true love

C. modern psychologists realize the importance of studying love

D. love belongs solely in poetry books

45. The author probably supports which of the following statements?

A. Social science should not deal with human emotions.

B. Emotion is a vital aspect of the study of human behavior.

C. Love is too personal and improper for experimental research.

D. Psychology textbook writers do not feel love is an important emotion.

46. The best statement of the main idea for the passage is        

A. Bartlett's book publishes quotations about love

B. love is a wondrous state, deep, tender and rewarding

C. psychologists write terrible textbooks because they ignore love

D. psychologist must study all aspects of human behavior, including love

47. The tone of the passage is best described as       

A. objective

B. ironic

C. condescending  

D. fond

 Passage Four

 Years ago, a cigarette commercial asked if you were smoking more, but enjoying it less. That

describes the way many of us live today.  We are doing more, but enjoying it less.  And when that doesn't work, we compound the problem. In our frantic search for satisfaction, we try stuffing still more into our days, never realizing that we are taking the wrong approach.

 The truth is simple; so simple it is hard to believe. Satisfaction lies with less, not with more.

 Yet, we pursue the myth that this thing, or that activity, will somehow provide the satisfaction we so desperately seek.

 Arthur Lindman, in his devastating book, The Harried Leisure Class, described the futility of

pursuing more. His research focused on what people did with their leisure time.  He found that as income rose, people bought more things to occupy their leisure time. But, ironically, the more things they bought, the less they valued any one of them.  Carried to an extreme, he predicted massive boredom in the midst of tremendous variety. That was more than twenty years ago, and his prediction seems more accurate every year.

 Lindman of course, is not the first to discover this. The writer of Ecclesiastes expressed the same

thought thousands of years ago. It is better, he wrote, to have less, but enjoy it more.

 If you would like to enjoy life more, I challenge you to experiment with me.  How could you

simplify your life? What could you drop? What could you do without? What could you stop pursuing? What few things could you concentrate on?

 The more I learn, the more I realize that fullness of life does not depend on things. The more I

give up, the more I seem to gain. But words will never convince you. You must try it for yourself.

48. Arthur Lindman wrote       

A. a novel   

B. The Harried Leisure Class

C. Ecclesiastes

D. an article on smoke

49. Lindman wrote his book       

A. ten years ago  

B. twenty years ago

C. more than twenty years ago  

D. less than ten year ago

50. Based on the passage, we can make our life happier if we       

A. get rid of useless things

B. buy more things

C. sell things we do not need
D. send things to our friends

51. Based on the passage, simplifying our life is       

A. nonsense   

B. our duty

C. a good piece of advice

D. unrealistic

 Passage Five

 When the Old and New Cities of Jerusalem were reunited in 1967, a recently widowed Arab

woman, who had been living in Old Jerusalem since 1948, wanted to see once more the house in which she formerly lived. Now that the city was one, she searched for and found her old home. She knocked on the door of the apartment, and a Jewish widow came to the door and greeted her. The Arab woman explained that she had lived there until 1948 and wanted to look around. She was invited in and offered coffee. The Arab woman said, "When I lived here, I hid some valuables. If they are still here, I will share them with you half and half. " The Jewish woman refused. " If they belonged to you and are still here, they are yours. " After much discussion back and forth, they entered the bathroom, loosened the floor planks, and found a hoard of gold coins. The Jewish woman said, "I shall ask the government to let you keep them. " She did and permission was granted.

The two widows visited each other again and again, and one day the Arab woman told her, "You

know, in the 1948 fighting here, my husband and I were so frightened that we ran away to escape. We grabbed our belongings, took the children, and each fled separately. We had a three-month-old son. I thought my husband had taken him, and he thought I had. Imagine our grief when we were reunited in Old Jerusalem to find that neither of us had taken the child. "

The Jewish woman turned pale, and asked the exact date. The Arab woman named the date and

the hour, and the Jewish widow told her: " My husband was one of the Israeli troops that entered

Jerusalem. He came into this house and found a baby on the floor.  He asked if he could keep the house and the baby, too. Permission was granted. "

 At that moment, a twenty-year-old Israeli soldier in uniform walked into the room, and the Jewish woman broke down in tears.  "This is your son," she cried. This is one of those incredible tales we hear. And the aftermath? The two women liked each other so much that the Jewish widow asked the Arab mother: "Look, we are both widows living alone.  Our children are grown up. This house has brought you luck. You have found your son, or our son. Why don't we live together?" And they do.

52. When the Arab woman visited her former house, the Jewish woman invited her to       

A. some lemon juice  

B. some coffee

C. some tea

D. some milk

53. When the Arab woman told the Jewish woman that there might be a treasure in the house, the Arab woman suggested       

A. keeping all the treasure

B. giving the treasure away

C. hiding the treasure   

D. sharing the treasure

54. When the Jewish woman's husband entered the house for the first time he found       

A. a boy

B. a girl

C. rats   

D. a woman and her son

55. Currently, the two women       

A. are married again  

B. frequently visit each other

C. live in different places  

D. live together

. Daily Conversation (15 points)

Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the

following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A. that would be nice

B. it's time for me to see my friends

C. What can do for you   

D. Thanks for coming so quickly

E. I'll get them immediately

F. you may do me a favor

G. I'll have them cleaned

H. I enjoy it

Maria: (knocks on the room door) May I come in, madam?

Ms Anderson: Yes.56

Maria: Certainly, madam. How can I help you?

Ms Anderson: I'd like some fresh towels in the suite when I get back this evening.

Maria:   57Would you like me to also change the bed sheets?

Ms Anderson: Yes,   58Could you also turn down the covers?

Maria: Is there anything else I can do for you? Perhaps you have some laundry I can take to be

cleaned.

Ms Anderson: Now that you mention it, I do have some clothes in the laundry bag.

Maria: Very good, madam.59   and folded when you return.

Ms Anderson: Excellent. You know, it gets stuffy in this room.

Maria: I'd be happy to open the window while you are away.  I'll make sure to close it before you return.

Ms Anderson: That's good to hear. Well,   60Today we're visiting a vineyard.

Maria: Enjoy your day, madam.
Ⅵ.Writing(25 points)

DirectionsFor this partyou are supposed to write an essay in English in about l00-120words based on the following situationRemember to write it clearly

61.請以少年暴力(teen violence)為主題寫一篇短文,內容包括:

 (1)少年暴力現狀:

 (2)少年暴力的原因(如:家庭、社會、媒體等)

 (3)解決此問題的建議。

英語應試模擬第10套參考答案與解析

Ⅰ.Phonetics

【答案】

1A  2D  3B 4A  5C

【解析】

1.選A畫線部分讀

2.選D畫線部分讀

3.選B畫線部分讀

4.選A畫線部分讀

5.選C畫線部分讀

Vocabulary and Structure

【答案】

6A  7C  8A  9B  l0B  llC  l2A  l3A  l4C  l5D  l6B  l7D

18B  l9D  20D

【解析】

6.考查分詞及詞義辨析。過去分詞和現在分詞都可以表示狀態。但現在分詞通常以事物為主語,過去分詞常以人為主語。這里的主語是teacher,是人。Depress沮喪,bore無聊。選項A是正確的。【句子大意】當學生們學得不好時,老師顯得非常沮喪,幾個星期都沒有笑臉。

7.考查連詞。After……之后,for因為,since……以來,before……以前。選項C是正確的。【句子大意】他當領導以來,付諸實施了許多新的理念。

8.考查動詞與介詞的搭配。Side with支持、贊助,side against聯合反對,side roundside

in沒有這兩個詞組的搭配。后半句說他們能夠阻止做某事,說明兩個人是意見一致的。選項A是正確的。【句子大意】在這個問題上哈利支持西蒙,他們能夠阻止這項工程。

9.考查固定詞組。Feel like doing sth.想/喜歡做某事(固定詞組)。選項B是正確的。【句子大意】今天不想出門。

10.考查冠詞。特指這份工作的一部分,應用定冠詞。選項B是正確的。【句子大意】今晚我們很可能就在酒店里用餐了,然后早點兒睡覺。我討厭住酒店,可這也是工作的一部分。

11.考查have sthdone固定用法,意為由別人完成的動作。選項C是正確的。【句子大意】

我希望明天早上之前把它修好。

12.考查時態。Came表明是過去發生的事,waiting表明正在發生,所給選項都與完成時有關,說明到過去的那個時間為止,某項動作已經發生并還在發生著或剛剛結束,應用過去完成進行時。選項A是正確的。【句子大意】她來時我已經等了有一個小時了。

13.考查常用短語。0ne thing or another一件事,另一件事。這個不是固定詞組,但常被連起來使用。選項A是正確的。【句子大意】他總是在抱怨,不是這件事就是那件事。

14.考查詞意辨析。Happy幸福,comparative相對的,precious珍貴的,generous慷慨的。健康當然是最珍貴的。選項C是正確的。【句子大意】沒有什么能跟人的健康一樣珍貴。

15.考查副詞詞意辨析。Always總是,never從不,usually通常,seldom很少。Only表示很少,一年才兩三次,的確很少。選項D是正確的。【句子大意】羅伯特一年才去健身房兩三次。他很少去健身房。

16.考查條件句虛擬語氣的時態。Had had表明是發生在過去,并說明沒有帶雨傘。條件句的虛擬語氣中,與過去事實相反應用過去完成時。要帶傘就不會淋濕了,主句用否定式。選項B是正確的。【句子大意】如果你帶傘了就不會淋濕了。

17.考查反義疑問句。陳述部分為肯定式時,疑問部分為否定式。Need為普通動詞,疑問部分也應用普通動詞。陳述部分為一般現在時,疑問部分也應是一般現在時。選項D是正確的。【句子大意】他正在患花粉熱,需要看醫生,是嗎?

18.考查帶有否定意義的形容詞。A few幾個,few沒有幾個、幾乎沒有,some一些,many多。Unfortunately(不幸)說明她的朋友不會多,應用帶有否定意義的詞。選項B是正確的。【句子大意】很不幸,瑪麗在紐約沒有幾個朋友。

19.考查代詞的單、復數。Everybody這里實際上指的是所有人,所以在選擇與它相對應的所有格時應是復數形式。選項D是正確的。【句子大意】每一個人都應在考試時盡最大努力。

20.考查介詞短語。By the time……時候,just in time剛好,in no time很快地,at the time那時。選項D是正確的。【句子大意】他還記得當時他在干什么嗎?

Cloze

【答案】

21A  22B  23D  24C  25B  26D  27B  28C  29D  30B  31A

32B  33C  34A  35B

【解析】

21.看22題的四個選項可以斷定這里指食人魚是什么樣的殺手。應當選擇具有作為義的詞。選項A是正確的:作為可怕的殺手。

22Killer殺手,murderer兇手。二者的區別在于前者泛指殺人,后者強調有預謀的行兇。

選項B是正確的。

23Tell告訴,say說,describe描述,portray描繪。文中have been表明是被動語態,應選擇過去分詞;根據上下文,這種魚已被描繪成致命的食肉動物。選項D是正確的。

24.表示來自于哪兒應用介詞from。此處意為來自圣安德魯斯大學的專家。選項c是正

確的。

25.根據上下文:食人魚組成巨大的群體并不是為了獵取,而是為了自我保護以抵御其他的

捕獵者。因此,這里應選用具有“它們自己”含義的詞。選項B是正確的。

26Able能夠,應與be連用;be able能;enable使能夠;enabledenable的過去式。根據上下文,這里講的是以前人們對食人魚的看法,應用過去時。食人魚的群體活動可以賦予它們合作捕獵的能力。選項D是正確的。

27.從我們發現……”一句看出,與以前人們的看法不同,食人魚的群體活動只是為了保護自己。應選擇表示與前句意義相反的轉折詞。選項B是正確的。

28.食人魚會受到其他動物的攻擊。這里列舉幾種動物,應用like,或such as。選項C是正

確的。

29.食人魚群體活動的目的是避免被殺戮(being killed)Prevent sbfrom doing sth.防止某

人做某事,該詞通常與from連用,排除選項ABof是介詞,后跟名詞性的詞。所以,選項D是正確的。

30.由此往后連起來看,大意是食人魚的群體組合是根據所面臨的危險,根據水的深淺。并

且,處于繁殖期的魚處于魚群的中央,以獲得保護。of后應跟名詞性詞組,age前應有形容詞修飾。Reproduce是動詞,reproductive是形容詞,reproduction是名詞,reproductively是副詞。選項B是正確的。Reproductive age繁殖期。

31.把處于繁殖期的魚圍在中間的目的是為了保護它們。For是介詞,后用名詞形式。選項

A是正確的。For protection為了保護。

32.根據此題的不同選項和文章上下文可知,這里指魚群的大小。Rate比率、速度,size

小,amount數量,percentage百分比。選項B是正確的。

33.魚群的大小組合肯定是根據可能面臨危險的大小。Fate命運,destiny命運,risk危險,

chance機會。選項C是正確的。

34.根據下一句:如果水位下降。說明這里應該是指水位比較高的時候。選項A是正確的。

35For支持,against反對,without沒有,towards朝、關于。根據原文,食人魚組成大的魚群作為保護以抵御捕食者。選項B是正確的。

【原文大意】

英國科學家公布,食人魚作為可怕的殺手的名聲很可能是不該它們承受的。在巴西亞馬遜

河發現的魚被描述成致命的食肉動物,這種魚成群地覆蓋它們的獵物,并在幾秒鐘內剝光它的肉體。

然而,來自圣安德魯斯大學的專家們說食人魚是雜食動物,它們的主要食物是魚、植物和昆

蟲。它們組成大的群體不是為了獵物,而是為了依靠群體的形式保護自己,防范其他的捕獵者。

Anne Magurran教授說:以前,人們認為食人魚之所以成群結隊是因為這樣可以有利于它們

合作獵物。然而我們發現,這種形式主要是一種防御行為。

食人魚會被其他的動物攻擊,例如,海豚、凱門鱷以及大魚。因此,組成魚群是一個避免被吞噬的很好的方法。它們將處于繁殖期的食人魚圍在魚群的中間使其受到保護,食人魚群的大小基于危險的程度。水位高時,魚群比較小,因為有足夠的空間逃跑。但是,當水位下降時,它們會組成大的魚群以抵御捕獵者。

Ⅳ.Reading Comprehension

第一篇

【答案】

36B  37C  38D  39D

【解析】

36.第一段。2002年,曼財團成為布克獎的贊助商。他們決定保留原來名稱中的布克(Booker)”。選項B是正確的。

37.第二段。顧問團給出是否修改規則的建議。選項C是正確的。

38.第三段。評審團的成員不僅來自于這個產業內部也來自于社會上更廣泛的領域(wider society)以保證公平。選項D是正確的。

39.第四段。來自多領域的評審們是這一獎項的質量保證。除此之外,對于獲獎者來說,這個獎的影響力會使他們獲獎小說的銷售數量上升。選項D是正確的。

【原文大意】

曼布克小說獎每年一次頒發給來自英聯邦和愛爾蘭的作家,其目的是展示當代最優秀的小說。這個獎的最初的名稱是“布克一麥康奈爾獎”,是這個獎的贊助商的名字,但通常被稱為“布克獎”。2002年,曼財團成為這個獎的贊助商,它給這一獎項起了新名字,但保留了“Booker”字眼。

出版商可以提供認為可以獲獎的書,評審也可以要求提供他們認為應該包括在內的書。首先,顧問團給出是否修改規則的建議,然后選出評審員。評審團的人員每年是不同的,通常一個人只參加一次評選。

為保證評審團成員在性別和專業上的平衡,這一獎項做出了巨大的努力。評審員包括作家、評論家、編輯以及學術研究者,外加社會知名人士。不管怎樣,當評審員完成評審后分開,各自作出自己的決定,沒有獎項贊助商的介入和任何干涉。

曼布克小說獎的評審員包括評論家、作家以及學術界人士,以保證其獎項的始終如一的

質量。該獎的影響在于,獲勝者除了50 000英鎊的獎金外,她/他的書的銷量也可以非常肯定地獲得相當大的提升。

第二篇

【答案】

40C 41B 42B 43A

【解析】

40.這篇文章講的是松樹的不同種類。第一、二段。選項A在第一段,松樹屬于球果類樹。選項B在第一段,多數松葉四季常青。選項D在第二段,松樹分布在整個北半球。選項C表述錯誤。第二段提到松樹既可做木材也可觀賞,但并未說松樹做木材比觀賞更重要。

41.第一、三段。松樹的共同點是它們都有針狀葉,并且其針狀葉是成組的。選項B是正

確的。

42.第一段。落葉松和柏樹的葉子在冬天要脫落,而其他松樹的葉子是四季常青。選項B是正確的。

43.全文用比較、對比的方式說明松樹的種類和不同種類之間的區別。選項A是正確的。

【原文大意】

松樹屬于球果類的樹,即樹結球果。松樹可根據它的樹葉與其他的球果類樹相區別。松樹

的樹葉是針狀的,其長度有兩英寸或更長。這些樹葉一年四季常青。這也是除了落葉松和柏樹之外所有球果類樹的共同點,落葉松和柏松的樹葉在冬天是要脫落的。

松樹分布在整個北半球,包括80個特種600多個變種。這里所列舉的特種樹在美國的東部

已很普遍。這些樹要么原產于大森林,要么種植在公園里。松樹是非常重要的成材樹,在公園里栽種又有美觀的效果。

如何區別不同種類的松樹呢?松針是以組的形式構成的。每種樹的每組針葉的數量是不同的。這是最簡單也是最直接的區別松樹種類的方法。

白松的每組針葉是五個,油松則是三個,而蘇格蘭松則是兩個。奧地利松也是兩個針葉一組,它與蘇格蘭松的不同點是針葉的大小和其特點。

第三篇

【答案】

44C  45C  46B  47A

【解析】

44.這篇文章講的是心理學家對愛情研究的可能性。第一段中提到對愛情的研究是現代心理學家研究的一個課題。選項C是正確的。

45.這篇文章實際上是對心理學家研究愛情的批評。作者認為愛情是私密的,是滲透到人的生命中的。這也是為什么心理學家的研究是失敗的原因。選項C是正確的。

46.第一段第一句話就點明主題,說明愛情是不容易研究的。選項B是正確的。

47.文章的整體語氣是客觀的。作者雖然認為心理學家對愛情的研究是不合適的,還是用說理的方式闡述觀點。選項A是正確的。

【原文大意】

愛情是一種令人驚奇的狀態,深厚、溫和、有回報。由于它的私密本性,有些人則認為以它作為實驗研究的題目是不合適的。但不管我們的個人情感如何,我們作為心理學家天生的任務是分析人類和動物組成變量中的行為的所有方面。就愛情或愛慕來說,心理學家在這項任務中已經失敗了。我們所知道的一點點愛情并沒有超越簡單的觀察,并且,我們所寫的一點點愛情也已被詩人和小說家描述得更美。然而,更重要的關注是心理學家趨于逐漸減少的對動機的注意力。

這個動機滲透于我們的全部生命。心理學家,至少是寫教材的心理學家,不僅僅對愛情或愛慕的初始和發展表示不感興趣,他們還似乎并未意識到愛情的存在。

現代心理學家對愛情的明顯抑制與許多名人和普通人的愛情的態度有著強烈的反差。“愛

”這個詞在Bartlett的《名言辭典》中涉及率最高。這樣看來,不管心理學家的態度如何,人類早就對這種情感產生了極大的興趣,并被它的魅力所吸引,甚至被名人或普通人所引用的名言都有著平凡的重復。這些作家和權威人士已經把愛情從孩童和嬰兒那里偷走了,使愛情成了青少年和成人的專屬財產。

第四篇

【答案】

48B  49C  50A  51C

【解析】

48.這篇文章講的是享受與物質之間的關系。第四段中提Arthur Lindman寫的書叫《被蹂躪的有閑階級》。選項B是正確的。

49.第四段。Lindman的預言發生在20多年前。預言指他書中所說的。選項C是正確的。

50.文章通篇講的是要敢于放棄,充分享受少量的已經擁有的。尤其是第六段,用幾個問題告知我們放棄、不追求無用的東西,我們的生活會更好。選項A是正確的。

51.最后兩段中作者以自己的經驗告訴我們簡化我們的生活是值得嘗試的建議。選項C

正確的。

【原文大意】

數年前,有一個香煙廣告,問道:你是否抽煙越多而享受越少。這種現象實際上解釋了我們許多人今天的生活。我們做得越多反而享受得越少。當做得多而不能享受更多時,我們把問題復雜化了。當我們發狂地尋求滿足時,我們則試圖把我們的一天填充得更滿,從來沒有意識到我們正奔向錯誤的通道。

事實很簡單,簡單到難以置信。滿足依賴于更少而不是更多。

然而,我們拼命追求的能夠帶給我們滿足感的事物或活動不過是個神話,我們絕望地探尋著。   

Arthur Lindman在他的令人震驚的《被蹂躪的有閑階級》一書中描述了追求更多的無效性。他的研究焦點是人們在休閑時間都做了什么。他發現,隨著收入的增加人們會以買更多的東西來充實休閑時間。然而,具有諷刺意味的是買的東西越多,越沒有價值。他預言,這種巨大的無聊會在極大的變化中走向極端。他的預言發表在20多年前。如今,這個預言每一年都在越來越精確地顯現。

Lindman當然不是第一個發現這個問題的。《傳道書》的作者在數千年前就表達了這種觀點。他寫道:更好的辦法是少一些擁有,多一些對擁有的享受。

如果你想更多地享受生活,我邀你與我一起做實驗。你怎樣使你的生活簡單化?你能放棄什么?什么可以使你沒有什么也可以做?你能夠停止追求的是什么?你能夠專注于極少的哪幾樣事情?

我學得越多,就越意識到生活的富足不在于東西的多少。我放棄得越多,似乎得到的也就越多。當然,文字說服不了你,你必須自己去體驗。

第五篇

【答案】

52B  53D  54A  55D

【解析】

52.這篇文章講的是兩個婦女和一個兒子的故事。第一段中提到猶太婦女請阿拉伯婦女進屋并送上了咖啡。選項B是正確的。

53.第一段中提到阿拉伯婦女說,如果珍寶還在,她愿意與猶太婦女平分,即分享(share)選項D是正確的。

54.第三段中提到以色列士兵進入房間發現了地板上的男孩。選項A是正確的。

55.最后一段中提到猶太婦女建議,既然兩人都是單身,兒子也已長大,兩個人應該住在一起。文章的最后一句話說她們住在了一起,應該一直到現在。選項D是正確的。

【原文大意】

1967年,當耶路撒冷的新舊城市合并時,一位剛剛失去丈夫的、從1948年就住在舊耶路撒冷的阿拉伯婦女想到她曾經住過的房子去看看。現在是一個城市了,她尋找著,終于找到了她的舊家。她敲響了公寓的門,一位失去丈夫的猶太婦女出門迎接她。阿拉伯婦女解釋說,她在這里一直住到l948年,想回來看看。她被邀請進了房間,送上了咖啡。阿拉伯婦女說:我住在這時,藏了一些珍寶。如果這些東西還在,我們倆對半分。”猶太婦女拒絕了:“如果這些東西是你的,并且還在,那就還是你的。”經過反復討論之后,她們走進浴室,撬開地板,發現了儲藏的金幣。

猶太婦女說:“我會跟政府說由你來保管它們。”她這樣做了,其請求得到了允許。

兩位婦女經常互相走訪。一天,阿拉伯婦女說:你知道,l948年這里在打仗,我和我的丈夫嚇壞了,奪路而逃。我們抓起東西,帶著孩子,可是逃散了。我們有一個三個月大的兒子。我以為我丈夫帶著他,他以為我帶著他。你可以想象,當我們回到舊耶路撒冷團聚時發現我們誰都沒有帶著孩子時的心情。

猶太婦女的臉色突然變得蒼白,詢問具體的日期。阿拉伯婦女說出日期和時間,猶太婦女告訴她:“我丈夫是進入耶路撒冷的以色列士兵,他進入這個房子,發現地板上有個男孩,他請求收養這個孩子并住到這個房子里。他的請求得到批準。”

就在這時,一個20歲、穿著軍裝的以色列士兵步入房間,猶太婦女流下眼淚哭著說:這是你的兒子。”這真是一個難以置信的故事。那么后來呢?這兩位婦女成了很好的朋友。猶太婦

女問阿拉伯母親:“我們都沒有丈夫,一個人住著,我們的孩子已經長大,這座房子給你帶來了好運,你找到了你的兒子,或者說我們的孩子,我們為什么不住在一起呢?”就這樣,她們住在了一起。

.Daily Conversation

【答案】

56D  57E  58A  59G  60B

【解析】

56.這是一段場景為賓館里服務員與客人之間的對話。服務員敲門請求進屋。客人則說:“你來得很快。”選項D是正確的。

57.上一句客人要新的毛巾,所以這里,服務員的回答應該是:馬上拿來。選項E是正確的。

58.服務員問床單是否也換,回答應該是:那當然好了。選項A是正確的。

59.前面服務員說賓館可以幫客戶洗衣服。客人回答說:“這倒提醒了我,我正好有幾件臟衣服在洗衣袋里。”服務員的回答是她可以拿去洗好,并且疊好。選項G是正確的。

60.客人交代好服務員要做的事,要出門了。應該說表示再見的話。選項B是正確的。

【原文大意】

Maria(敲門聲)女士,我可以進來嗎?

Ms Anderson:請進。你來得真快。

Maria:當然。您需要什么,女士?

Ms Anderson:我晚上回來之前在我的房間里放幾塊干凈的毛巾。

Maria:我馬上就放好。您要換床單嗎?

Ms Anderson:那當然好。順便把罩單折一下好碼?

Maria:還有其他的事嗎?您有沒有要洗的衣服?

Ms Anderson:你提醒我了,我有幾件衣服在洗衣袋里。

Maria:好的,我把它們拿去洗,您回來時我會把它們疊好。

Ms Anderson:很好。嗯,房間里空氣不太好。

Maria:您不在時我把窗戶打開,在您回來之前再把它關上。

Ms Anderson:太感謝了。我該去看朋友了。我們今天去參觀一個葡萄園。

Maria:祝您一天玩兒得愉快,女士。

Ⅵ.Writing

61.【高分作文】

Nowadays, teen violence has become a big issue in our society.

There are mainly three reasons for the teen violence. Troubled family can influence children and

cause them to become easy to be violent because of their parents' frequent quarrels and fights.

Secondly, disordered neighborhood encourages disordered behavior. Friendly relationship among these neighbors is generally lacking. Some teenagers even get involved with violent gangs. Media is another factor to cause teen violence. More and more violent movies, violent computer games, etc. come out to give teenager a wrong signal that Violence is some kind of exciting and cool things to do.

To prevent teen violence, adults' behavior should be changed in both family and neighborhood and adults should understand and be close with teenagers. The government should be involved too, to limit the violent movies and computer games.

 


分享到:

教師資格考試學習備考材料
友情鏈接 湖北成考網 湖北教師網 湖北成人教育網 湖北中考網

武漢成人教育 黃岡成人教育 荊州成人教育 十堰成人教育 孝感成人教育 襄陽成人教育 恩施成人教育 仙桃成人教育 神農架成人教育 黃石成人教育 荊門成人教育 鄂州成人教育 隨州成人教育 咸寧成人教育 宜昌成人教育 潛江成人教育 天門成人教育

微信掃碼交流

彩票走势图新浪爱彩