首頁 > 外語 > 湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(九)

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(九)

來源:湖北成人教育 www.isqilh.live     瀏覽數:592

溫馨提示:

下載整套試卷可直接點擊附件!

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(九).docx

. Phonetics (5 points)

Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter

combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that

is different from  the others in pronunciation.  Mark  your answer by  blackening the

corresponding letter on the Answer Sheet.

1. A. committee

B. employee  

C. guarantee  

D. disagree

2. A. imply

B. fry

C. specify

D. vary

3. A. subway   

B. Thursday  

C. nowadays  

D. x-ray

4. A. push

B. pull   

C. dull   

D. sugar

5. A. asked

B. looked

C. helped

D. placed

. Vocabulary and Structure (15 points)

Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four

choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6.         the most versatile of the common metals, lead was widely valued and used in ancient times.

A. It is  

B. Therefore  

C. Among

D. Because

7. Mr. Wang and his son, both looking very happy,          taking a walk in the park.

A. are   

B. is

C. has   

D. have

8. I would never have believed it was possible if I         it with my own eyes.

A. didn't see  

B. don't see

C. won't see  

D. hadn't seen

9. By the time you arrive, I         working for two hours.

A. will be

B. can

C. will have been  

D. have been

10. Francis Preston Blair Jr. ,        born in Kentucky, lived and practiced law in Missouri.

 A. was

B. although   

C. he was

D. who he was

11.        problems you have, ask Harry here to help you. He knows everything.

A. However

B. Whatever  

C. Whenever  

D. Wherever

12. So quickly         their work that they were given a bonus

A. did the workmen finish  

B. the workmen finished

C. the workmen finish

D. do the workmen finish

13. Not only the switches but also the old wiring         changed.

Ahave

Bare    

Chave been

Dhas been

14.       had he arrived home than it began to rain

ANot until    

BNo sooner    

CScarcely

Dhardly

15I think I must have        my purse at home

Aforgotten

Bmissed    

Cleft

Dtaken

16I am looking forward       Mike next week

Ato see    

Bto seeing    

Cseeing

Dsee

17You       yesterday if you were really serious about the job

Aought to come    

Bought come

Cought have come

Dought to have come

18I prefer writing a term paper        taking an examination

Athan    

Bto

Cfor

Drather than

1 9Spanish people usually speak        than English people

Aquick    

Bmore quick  

Cmore quickly

D.quicken

20She always buys        my birthday

Aanything nice to  

Banything nice for

Csomething nice to  

Dsomething nice for 

Ⅲ.Cloze(30 points)

DirectionsFor each blank in the following passagethere are four choices marked ABC

and DChoose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet

    Eggs are my favorite foodI like them  21  hard-boiledscrambledor poachedI eat eggs for  22  lunchand dinnerI eat eggs herethereand everywhere!

    Eggs taste greatYou can eat them by  23  or as part of any mealEggs are  24  used as an ingredient in many prepared foodsCan you think of any foods that contain  25 ?

    Eggs are really a perfect foodThey are  26  in most of the nutrients we need to maintain good  27  When a baby chicken develops  28  an eggthe egg  29  and yolk are the only foods they need

    Many people believe that eggs are  30  They point out that eggs contain a very high amount of cholesterol(膽固醇)Too  31  of one kind of cholesterol in our blood can cause heart disease

    There is no evidence that eggs  32 the harmful cholesterol in our bloodWhen we eat foods that are  33  in cholesterolour bodies make  34  of it to balanceor adjust

    If you want to enjoy a tasty and healthy foodeat plenty of  35

21Afried    

Bcooked    

Ceaten  

Ddecorated

22Aday    

Bnight    

Cbreakfast  

Dhealth

23Athemselves    

Bcooking    

Cyourselves  

Dmeal

24Ayet    

Bstill    

Cprobably  

Dalso

25. A. flour

B. milk   

C. vitamins

D. eggs

26. A. rich

B. lacking

C. found

D. hiding

27. A. habits   

B. health

C. deeds

D. luck

28. A. near

B. inside

C. under

D. outside

29. A. beaters  

B. white

C. shell  

D. roll

30. A. expensive

B. healthy

C. unhealthy   

D. cheap

31. A. little

B. few  

C. much

D. many

32. A. decrease

B. bring

C. take  

D. raise

33. A. high

B. low   

C. down

D. flavored

34. A. more

B. less   

C. fun   

D. pickles

35. A. grains   

B. chickens   

C. cookies

D. eggs

. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four

questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose

one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage One

  Every morning, kids from a local high school are working hard. They are making and selling

special coffee at a coffee oaf6. They are also making a lot of money.

  These students can make up to twelve hundred dollars a day. They are selling their special coffee to airplane passengers. After the students get paid, the rest of the money goes to helping a local youth  project.

  These high school students use a space in the Oakland airport. It is usually very crowded. Many

 people who fly on the planes like to drink the special coffee.

  One customer thinks that the coffee costs a lot but it is good and worth it.  Most customers are pleasant but some are unhappy. They do not like it if the coffee cafe is not open for business.

  The students earn $6.10 an hour plus tips. They also get school credit while they learn how to

 run a business. Many of the students enjoy the work although it took some time to learn how to do it.

  They have to learn how to steam milk, load the pots, and add flavor.  It takes some skill and

 sometimes mistakes are made. The most common mistake is forgetting to add the coffee.

 36. Based on the passage, it seems that the purpose of the cafe is to       

A. learn a skill   

B. help a youth project

C. do business   

D. earn school credit

37. Many of the students         the work although it took some time to learn how to do it.

A. enjoy

B. have to do

C. hate

D. ignore

38. By selling special coffee at a coffee cafe, the students are       

A. gaining a lot of experience   

B. making a lot of money

C. having a lot of trouble   

D. learning a lot of knowledge

39. The best title for the passage could be       

A. Earning Money  

B. Students' Life

C. Little Business

D.  Kids' Cafe

 Passage Two

 Human needs seem endless. They might be regarded as making up several levels. When there is

enough money to satisfy one level of needs, another level appears.

 The first and most basic level of needs involves food. Once this level is satisfied, the second level

of needs, clothing and some sort of shelter, appears. By the end of World War  , these needs were satisfied for a great majority of Americans. Then a third level appeared.  It included such items as automobiles and new houses.

 By 1957 or 1958 this third level of needs was fairly well satisfied. Then, in the late 1950s, a

fourth level of needs appeared: the "life-enriching   level.  While the other levels involve physical satisfaction, that is, the feeding, comfort, safety, and transportation, this level stresses mental needs for recognition, achievement, and happiness. It includes a variety of goods and services. Among them are vacation trips, the best medical and dental care, and recreation.  Also included here are fancy goods and the latest styles in clothing.

 On the fourth level, a lot of money is spent on services, while on the first three levels more is

spent on goods.

 A fifth level would probably involve needs that can be achieved best by community action.

Consumers may be spending more on taxes to pay for government action against disease, ignorance, crime, and prejudice. After filling our stomachs, our clothes closets, our garages, our teeth, and our minds, we now may seek to ensure the health, safety, and leisure to enjoy more fully the good things on the first four levels.

40. According to the passage, man will begin to think about such needs as housing and clothing only when       

A. he has saved up enough money

B. he has grown dissatisfied with his simple shelter

C. he has satisfied his hunger

D. he has learned to build houses

41. It can be inferred from the passage that by the end of World War  , most Americans       

A. were very rich

B. lived in poverty

C. did not own automobiles

D. had own automobiles

42. What is the main concern of man on the fourth level?

A. The more goods the better.   

B. The more "luxury" items the better.

C. The more mental satisfaction the better.

D. The more earnings the better.

43. The author tends to think that the fifth level       

A. would be little better than the fourth level

B. may be a lot more desirable than the first four

C. can be the last and most satisfying level

D. will become attainable before the government takes actions

 Passage Three

 How can we get rid of garbage? Do we have enough energy sources to meet our future energy

needs?

 These are two important questions that many people are asking today. Some people think that man might be able to solve both problems at the same time.  They suggest using garbage as an energy source, and at the time it can save the land to hold garbage.

 For a long time, people buried garbage or dumped it on empty land. Now, empty land is scarce.

But more and more garbage is produced each year. However, garbage can be a good fuel to use. The things in garbage do not look like coal, petroleum, or natural gas; but they are chemically similar to these fossil fuels. As we use up our fossil-fuel supplies, we might be able to use garbage as an energy source. Burning garbage is not a new idea. Some cities in Europe and the United States have been burning garbage for years. The heat that is produced by burning garbage is used to boil water. The steam that is produced is used to make electricity or to heat nearby buildings. In Paris, France, some power plants burn almost 2 million metric tons of the cities garbage each year. The amount of energy produced is about the same as would be produced by burning almost a half million barrels of oil.

 Our fossil fuel supplies are limited. Burning garbage might be one kind of energy source that we

can use to help meet our energy needs.

44. What two problems can man solve by burning garbage?

 A. The shortage of energy and air pollution.

 B. The shortage of energy and the land to hold garbage.

 C. Air pollution and the shortage of fossil fuel.

 D. Air pollution and the shortage of land to hold garbage.

45. The heat that is produced by burning garbage can be used to       

A. make electricity

B. make energy source

C. boil water

D. save coal

46. What is the author's attitude?

A. Delighted.

B. Sad.  

C. Agreeing.  

D. Disagreeing.

47. The best title for the passage may be       

 A. Garbage and the Earth  

B. Fossil Fuel and Garbage

 C. Land and Garbage  

D. Garbage? Energy Source

  Passage Four

 Many people want to know how to analyze problems they meet. There are six stages in analyzing a problem.

 First the person must recognize that there is a problem. For example, Sam's bicycle is broken,

and he cannot ride it to class as he usually does.  Sam must see that there is a problem with his

bicycle.

 Next the thinker must define the problem. Before Sam can repair his bicycle, he must find the

reason why it does not work. For instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or the frame. He must make his problem more specific.

 Now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. For instance, suppose Sam decided that his bike does not work because there is something wrong with the gear wheels. At this time, he can look in his bicycle repair book and read about gears. He can talk to his friends at the bike shop.

 After studying the problem, the person should have several suggestions for a possible solution.

Take Sam as an illustration. His suggestions might be : put oil on the gear wheels ; buy new gear wheels and replace the old ones; tighten or loosen the gear wheels.

 Eventually one suggestion seems to be the solution to the problem. Sometimes the final idea comes very suddenly because the thinker suddenly sees something new or sees something in a new way. Sam, for example, suddenly sees that there is a piece of chewing gum between the gear wheels.  He immediately realizes the solution to his problem: he must clean the gear wheels.

  Finally the solution is tested. Sam cleans the gear wheels and finds that afterwards his bicycle

works perfectly. In short, he has solved the problem.

48. In analyzing a problem we should do all the following except       

 A. recognize and define the problem

 B. look for information to make the problem clearer

 C. have suggestions for a possible solution

 D. find a solution by trial or mistake

49. By referring to Sam's broken bicycle, the author intends to       

 A. illustrate the ways to repair his bicycle

 B. discuss the problems of his bicycle

 C. tell us how to solve a problem

 D. show us how simple it is to repair a bicycle

50. As used in the last sentence, the phrase "in short" means       

 A. in the long run

B. in detail  

C. in fact

D. in a word

51. What is the best title for this passage?

A. Six Stages for Repairing Sam's Bicycle.

B. Possible Steps of Problem-solving.

C. Necessities of Problem Analysis.

D. Importance of Analyzing a Problem

Passage Five

Have you ever wondered why authors write? Sometimes they are inspired to create stories. Other times they write to provide information about an interesting topic.  Some authors write to convince us about something.  Whatever the circumstances, authors have reasons for writing; this is called, the "author' s purpose. " The three most common types of author' s purpose are: to entertain, to inform, and to persuade.

Think about the last time a story made you laugh, cry, or tremble with fright. These types of stories are written with a particular purpose in mind: to entertain the reader.  Authors write many kinds of stories to entertain, including humorous fiction, realistic fiction, fantasy, fairy tales, and fables. While fiction entertains, non-fiction has a different purpose.

 Many non-fiction writings or texts are written with the purpose of giving information about an

interesting topic. Authors who write to inform must research their subject to ensure that they convey accurate information to the reader. Some examples of texts that inform are encyclopedia entries, news articles, expository non-fiction books, and interviews.  All of these types of writing give information about certain topics.

 Sometimes authors write because they want to convince their readers about something.  This is called argumentative, or persuasive writing. Oftentimes, texts that are meant to persuade use specific techniques to make the reader care about the subject, and to think about it in a certain way. These techniques might be found in letters to the editor, argumentative essays, or persuasive speeches.

 Next time you read a text, see if you can figure what the author is trying to tell you. It might be

easier than you think. Just ask yourself: what is the author' s purpose?

52. Which of the following is most likely the title of a passage in which the author' s purpose is to

entertain?

A. Why Dogs are Smarter than Cats

B. An Interview with J. K. Rowling

C. The Adventures of Waldo Wizard

D. An Argument for Shorter Classes

53. According to the passage, authors who write to inform want to       

A. provide information about a certain topic

B. make the reader laugh, cry, or scream

C. convince the reader to do something

D. invite the reader to critique their work

54. According to the passage, texts that are meant to persuade often       

A. do not get as much attention as texts that entertain or inform

B. are very entertaining because they convince readers to laugh

C. use specific techniques to make the reader care about the subject

D. require a lot of research in order to ensure accuracy of information

55. The author' s purpose in writing this passage is       

A. to persuade

B. to convince

C. to entertain

D. to inform

V. Daily Conversation (15 points)

Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the

following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A. when did you get back

B. What a surprise I got

C. How I admire you

D. I am Tom

E. got hold of

F. got through to

G. this is Tom  

H. tried to contact you

Philip: Hello ! Is that you, Tom?

Tom: Yes,   56

Philip: I can't believe I   57   you at last. And what have you been doing?

Tom : Yeah, I haven't been home a lot lately. And I've had a lot of work and social engagements. Oh, Philip,   58   to London?

Philip: I just came back about a week ago, I   59   by phone several times, but you were not in.

Tom: Sorry, Sorry. Did you have a nice holiday, then?

Philip: Lovely. I went to Scotland and traveled around.

Tom:   60   ! I need a holiday indeed.

Philip : Well, I suppose so.

Tom: Oh , somebody's at the door. I have to go. And I have to say" good-bye" . Nice talking to you.

Philip : Same here, bye-bye.

. Writing (25 points)

Directions: For this part, you are supposed to write an announcement in English in 100-120

words based on the following situation. Remember to write it clearly.

61.以外語系(Foreign Languages Department)的名義寫一份會議通知。通知內容如下:

(1)時間、地點;

(2)會議內容;

(3)與會者。

英語應試模擬第11套參考答案與解析

Ⅰ.Phonetics

【答案】

1A  2D  3B  4C  5D

【解析】

1.選項A畫線字母讀

2.選項D畫線字母讀

3.選項B畫線字母讀

4.選項C畫線字母讀

5.選項D畫線字母讀

Vocabulary and Structure

【答案】

6C  7A  8D  9C  l0B  l lB  l2A  l3D  l4B  l5C  l6B  l7D

18B  l9C  20D

【解析】

6.此題考查的是介詞的用法。根據題干,在諸多金屬中,鉛是怎樣的。選項C是正確的。

【句子大意】在大多數通用的普通金屬中,鉛是非常貴重的金屬,并且在古代就被使用。

7.此題考查主謂的一致性及時態。And接兩個主語,謂語動詞用復數,其行為為現在進行時態。選項A是正確的。【句子大意】王先生和他的兒子正在公園散步,他們看起來都很高興。

8.這是一個條件句。與過去已發生的事實相反,主句用過去將來完成時,條件從句用過去完成時。選項D是正確的。【句子大意】要不是我親眼看見,我絕對不會相信這是可能的。

9.此題考查的是時態,將來完成進行時。一直做到將來的這段時間,而且該動作可能還要繼續。選項C是正確的。【句子大意】當你到達的時候,我就會工作兩個小時了。

10.考查連詞。根據題干,出生與工作在不同的地點。可以判定選擇選項B。【句子大意】

Francis Preston Blair Jr.雖然出生在Kentucky,但卻在Missouri生活并從事法律工作。

11.考查的是代詞的用法。However無論怎樣,whatever無論什么,wherever無論哪里,whenever無論什么時候。根據題干,應是無論什么樣的問題。選項B是正確的。【句子大意】無論你有什么問題,找這兒的Harry幫你。他什么都知道。

12.考查倒裝句。So引導的短語前置,主謂倒裝。排除選項BC。根據從句判斷應是過去時,排除選項D。選項A是正確的。【句子大意】工人們完成工作如此之快.所以他們為此得到了獎金。

13.遇到not only...but also的句型時,謂語動詞的單復數與靠近它的名詞一致。Old wiring是單數,謂語動詞為單數。選項D是正確的。句子大意:不光是開關,就連舊的線也換了。

14.句型no sooner...than…………。選項B是正確的。【句子大意】他剛一到家就下起了雨。

15.詞的辨析。Forgotten忘記,missed錯過,left落下,taken拿走。根據題意,選項C是正確的。【句子大意】我想我一定是把錢包落在家里了。

16Look forward to doing sth盼望做某事。選項B是正確的。【句子大意】我期待著下個星

期見到麥克。

17.考查情態動詞及其時態。0ught to do sth應該做某事。排除選項BC。條件從句的時

態為過去時,主句有yesterday,說明是過去發生的事情。情態動詞后用完成時表示已發生的動作。選項D是正確的。【句子大意】你若真的很看重這份工作的話,你昨天就應該來。

18Prefer A to B寧愿A而不是B。選項B是正確的。【句子大意】我寧愿寫學期論文,也不愿選擇考試。

19.句中有than表明是比較級。排除選項AD。副詞修飾動詞,排除選項B。選項C正確的。【句子大意】西班牙人說話比英國人說話快。

20Something表示特定的,anything表示不特定的。排除選項AB。為什么、因為什么用介詞for。選項D是正確的。【句子大意】她總是在我生日的時候買好東西送給我。

Cloze

【答案】

21A 22C  23A  24D  25D  26A  27B  28B  29B  30C  31C

32D  33A  34B  35D

【解析】

21.根據后面列舉的詞,可以看出這里應是一種雞蛋的烹調方式。選項A是正確的。

22.后面提到中餐、晚餐,這里肯定是早餐。選項C是正確的。

23.后面說,雞蛋可以作為一餐的一部分,那么也就可以不與其他的飯菜相配了。選項A正確的。

24.前面列舉了雞蛋的幾種好處,這里接著說,就用表示“還、也”的詞。Ingredient配料。選D是正確的。

25.前面列舉了那么多雞蛋的吃法。還有什么菜含有雞蛋呢?選項D是正確的。

26.前一句說了雞蛋是完美的食物,所以它在營養方面肯定是豐富的,不會是缺失的。選項

A是正確的。

27.需要營養肯定是為了健康。選項B是正確的。

28A baby chickendevelop二詞指的是小雞在雞蛋里發育時。所以應用inside。選項B

是正確的。

29Yolk蛋黃。在雞蛋里,除了蛋黃肯定就是蛋白了。選項B是正確的。

30.前面說雞蛋好的方面。這一段又說不好的方面。后面一句說雞蛋里有很高的膽固醇,那么雞蛋就應是不健康的食品。選項C是正確的。

31.導致心臟疾病肯定是因為這種東西太多。膽固醇為不可數名詞。選項C是正確的。

32.根據前面所說,雞蛋有很高的膽固醇。那么食用后,會增加血液中的膽固醇。但這段說,沒有證據證明這一點,即提高血液中的膽固醇,而不是降低。選項D是正確的。

33.后面的balanceadjust告訴我們,即便我們食用了膽固醇高的食物,我們的身體會自

我調整,選項A是正確的。

34.為了達到平衡,在食用膽固醇后,我們的身體會用它。選項B是正確的。

35.通篇講了雞蛋的好處,又反駁了對雞蛋的錯誤看法,這里指的肯定是雞蛋。選項D是正確的。

【原文大意】

雞蛋是我最喜歡的食物。我喜歡吃煎蛋、煮蛋、炒蛋或荷包蛋。并且,早、中、晚餐我都可以吃雞蛋,還不限制任何地點。

雞蛋味道很好。可以單獨吃,也可以與其他飯菜相配。雞蛋還可作配料。你能不能想出哪

些菜肴含有雞蛋?

雞蛋真是非常好的食物。它營養豐富。這些營養都是我們的健康所需的。當小雞在雞蛋里成長發育時,蛋清和蛋黃是它的唯一食物。

可是,許多人都認為雞蛋是不健康的食品。他們指出雞蛋含有過高的膽固醇。血液中過高的膽固醇會導致心臟疾病。

沒有證據證明雞蛋會提高血液中有害的膽固醇。當我們吃高膽固醇食物時,我們的身體就會制造少量的膽固醇來平衡或調整。

如果你要享受味美又健康的食物,就多吃雞蛋吧。

Reading Comprehension

第一篇

【答案】

36B  37A  38B  39D

【解析】

36.第二段。從盈利的分配可以看出咖啡店的目的不是為了經營,而是為了支持當地的青年計劃。選項B是正確的。

37.倒數第二段。選項C與文章內容相反。選項B表示不得不做某事。選項A是正確的。

38.第一段。文章未提及學生們學到了很多知識或有了很多經歷。選項B是正確的。

39.全文介紹了中學生開的特制咖啡店。選項D是正確的。

【原文大意】

每天早晨,來自當地一所中學的孩子們都非常努力地工作,他們在特制咖啡店制作并銷售咖啡。他們也掙很多錢。

這些學生每天能掙l 200美元。他們把咖啡賣給機場的旅客。除去學生的工資,剩下的錢贊助當地的一個青年計劃。

這些中學生在奧克蘭機場占用了一塊地方,這里人很多。許多乘飛機的人都喜歡在這里喝杯特制咖啡。

有一位乘客覺得咖啡很貴,但很好,還是很值的。大多數顧客都很高興,但也有些人不高興。如果咖啡店不是為經營而開,他們就不喜歡。

學生每小時掙610美元。在學習如何經營的同時他們還有學分。雖然要花一定的時間學習如何做,許多學生還是很喜歡這份工作。

他們必須學會煮牛奶、裝壺、加香料等。這需要技巧,有時也會弄錯。最常犯的錯誤是忘了加咖啡。

第二篇

【答案】

40C 41C  42C  43C

【解析】

40.第二段。根據文中所說,先填飽肚子才能想到保暖:衣物和遮蔽之所。選項C是正確的。

41.第二段倒數第二句。到二戰結束時,美國人滿足了第二個等級,然后第三個等級才出現。第三個等級是對車子和新房子的需求。選項C是正確的。

42.第三段和第四段。這里說前三個需求是物質上的(physical),而第四個等級的需求是精神上的(mental)。選項C是正確的。

43.最后一段。最后的等級就是上了稅等著政府做事,我們只享受就是了。選項C是正確的。Spending more on taxes to pay for government action against...付更多的稅給政府,政府再有

所行動……。不賦稅,政府就不行動,第五個等級的滿足就不會實現。

【原文大意】

人類的需求似乎是無止境的。它可分為幾個等級。當有足夠的錢滿足一個等級后,下個等級就會出現在眼前。

第一個也是最基本的等級是食物。一旦這個等級得到滿足,對衣物和某種遮蔽之所的需求,

也就是第二等級就出現了。第二次世界大戰末,人們對這些的需求也滿足了。然后是第三等級,包括汽車、房子。

1957年或l958年時,第三個等級也滿足了。20世紀50年代末,第四個等級:生活富”出現了。如果說前三個等級是吃飽、舒適、安全、交通這些物質方面的滿足的話,第四個等級就是認可、成就、幸福這些精神上的滿足。它包括不同的物質和服務,如假期旅行、最好的醫療和牙醫、娛樂等。還包括最別致的物品、最時尚的服裝。

在第四個等級時,人們把大量的錢都花在了服務上,而前幾個等級是花在商品上。

第五個等級的需求恐怕只有通過團體才能實現了。消費者會給政府付更多的稅以抵御疾病、文盲、犯罪、歧視等。在填滿了我們的腸胃,豐富了我們的衣柜、更新了我們車庫、修整了我們的牙齒、愉悅了我們的精神之后,我們現在所追求的是能夠健康、安全、輕松地享受前四個等級的需求。

第三篇

【答案】

44B  45C  46C  47D

解析】

44.第二段。燃燒垃圾既補充了能源又省了地。選項B是正確的。

45.第三段。燒垃圾,用其能量燒水,再用其蒸汽發電。選項C是正確的。

46.作者都是從正面列舉了垃圾的處理方法及其所產生的能量的使用。可以斷定作者是贊成這些觀點的。選項C是正確的。

47.文章主要從能源的角度說明垃圾的處理。選項D是正確的。選項BC是部分內容,不能涵蓋文章主題的全部。

【原文大意】

我們如何擺脫垃圾?我們還有足夠的能源滿足未來的需要嗎?

這是當今許多人都在問的最重要的兩個問題。有些人認為,人類可以同時解決這兩個問題。

他們建議把垃圾作為能源,同時還省去了堆放垃圾的土地。

長期以來,人們把垃圾埋在或堆在空地上。現在,空地極少,可垃圾卻每年都在增多。其實,垃圾是很好的燃料。垃圾中的這種東西看起來不像煤、汽油或天然氣,但它們的化學組成很相似。一旦我們的礦物燃料用盡,我們就可以用垃圾代替能源。燃燒垃圾并不是新觀點,歐洲和美國的一些城市燃燒垃圾已經很多年。燃燒垃圾的熱能用來燒水,其蒸汽用來發電或為附近的房屋供暖。在法國的巴黎,有些發電廠每年燒掉近200萬噸的城市垃圾,所產生的能量相當于燒50萬桶汽油所產生的能量。

我們的礦物燃料是有限的。垃圾燃燒是一種可以用來滿足我們能量需求的能源。

第四篇

【答案】

48D  49C  50D  51B

【解析

48.選項A在第二段;選項B在第四段;選項C在倒數第二段。選項D是正確的。

49.以Sam為例告訴讀者如何解決問題,這也是全篇的中心。選項C是正確的。

50.最后一段。這里應是總結或歸納性質的。In the long run就長遠來說,in detail就細節而言,in fact事實上,in a word簡言之、一句話。選項D是正確的。

51.選項B是正確的。作者以Sam為例,但并不是告訴讀者如何修Sam的車(選項A);文章也并不是談分析問題的必要性或重要性(選項CD)

【原文大意】

許多人都想知道如何分析他們遇到的問題。這里有分析問題的6個步驟。

第一,一定要認識到有問題。例如,Sam的自行車壞了,他不能騎著它上學了。他必須確定自行車有問題。

第二,一定要確定問題所在。Sam在修車前,必須要找到不能騎的原因,例如,是齒輪、剎車、還是車架有問題。他必須讓問題更具體。

第三,尋找信息使問題更清晰從而找到可行的解決辦法。例如,假設說Sam確定是齒輪的

問題,他便可以查看自行車修理書中齒輪的部分,他還可以與在自行車店工作的朋友聊聊。

第四,此時,該有一些可行的建議。以Sam為例,他的建議可能是:給齒輪上點油,買新齒輪換上,把齒輪上緊或放松。

第五,最后,有一個建議似乎可以解決問題。有時,最終答案的出現很突然,因為突然有了

新發現或發現新東西。例如,Sam突然發現在兩個齒輪之間有口香糖。他馬上意識到解決的辦法就是洗干凈齒輪。

最后,驗證解決辦法。Sam把齒輪洗干凈,然后發現他的自行車很好用。簡言之,他把問題解決了。

第五篇

【答案】

52C  53A  54C  55D

【解析】

52.第二段。文章說,作者為了娛樂目的而寫的是各種故事,包括幽默小說、現實小說、幻想小說、寓言、神話故事之類。選項C中的Adventures(奇遇)表明這是個故事,Wizard含有精靈、巫師的意思。所以,這應該是幻想、寓言或童話之類的故事。選項C是正確的。選項A(為什……)和選項D(……的論證)是論證文,選項B(……的采訪)見第三段,采訪屬于非小說類。因此,選項ABD都不是正確答案。

53.第三段。文章說,如果作者寫作的目的是想告知讀者某一個有趣的主題的話,他會就這

一主題做一些調查,以提供準確的細節。選項A(提供某一主題的信息)是正確的。選項B是以娛樂為目的。選項C(說服讀者)是以論證為目的。選項D文中沒有提及。

54.第四段。以說明為目的的文章叫論證文或說明文。為了說服讀者,就要用一些特別的技巧引起讀者的關注。選項C是正確的。其他選項文中未提及。

55.第一段。文章說,作者寫作是有目的的。其目的通常分為三種類型。接著,文章便分三段告知讀者這三種類型是什么。選項D是正確的。

【原文大意】

你是否想過作者為什么寫作?有時他們是因為靈感而創作故事,有時他們寫作是因為某一有趣的話題提供了信息。有些作者寫作是為了使我們相信某事。無論什么情況,作者寫作總是有理由的,這就叫“作者的目的”。作者的目的通常有三種類型:娛樂、告知、說服。

想象最近一次讓你笑、讓你哭,或者讓你因害怕而顫抖的故事。這些類型的故事在寫作時,作者已有一定的目的在腦子里了,那就是愉悅讀者。這種娛樂故事有很多種,包括幽默小說、現實小說、幻想小說、童話故事、寓言之類。小說是娛樂性的,非小說則有著與之不同的目的。

許多非小說作品的寫作目的是為了告知某個有趣的話題。帶有這種目的的作者必須對其話

題作調查,給讀者提供最準確的信息。這類作品包括百科詞條、新聞文章、說明性的非小說書籍以及采訪。所有這些形式的寫作都為某一話題提供信息。

有時作者寫作是因為他們想讓讀者相信某事。這叫論證文或說明文。這類文章通常需要特

別的技巧迫使讀者關注這個主題,并按著一定的方向思考。這些技巧可以在給編輯的信中、議論文中或者在具有說服力的演講中找到。

你再讀一部作品時,檢驗一下你是否明白作者要告訴你什么。這比你想象得要容易。只要問自己“作者的目的是什么”就行了。

Daily Conversation

【答案】

56G  57F  58A  59H  60C

【解析】

56.電話用語。不能說我是某人。選項G是正確的。

57Got through to sb與某人接通(電話)。選項F是正確的。

58.根據下面的答話,這里問的是時間。選項A是正確的。

59.后面半句說明沒有與人聯系上。Try表示做了但未成功。選項H是正確的。

60.需要假期的人沒有假期,所以羨慕別人。選項C是正確的。

【原文大意】

Philip:嘿,Tom,是你嗎?

Tom:對,是我。

Philip:真不敢相信,終于跟你聯系上了。最近怎么樣?

Tom:我最近沒怎么在家,最近工作很忙,還有很多社會活動。Philip,你什么時候回倫敦的?

Philip:我回來有一個星期了吧。給你打過幾次電話,你都沒在家。

Tom:抱歉,抱歉。你假期過得怎么樣?

Philip:太棒了。我去蘇格蘭轉了轉。

Tom:真羨慕你。我太需要放假了。

Philip:是啊,我想也是。

Tom:有人在敲門,我得放電話了,再見,很高興跟你聊天。

Philip:我也很高興,再見。

Ⅵ.Writing

61.【高分作文】

  MEETING NOTICE

 All faculty members in our department are requested to meet in the college conference room on Saturday, August 18, at 2 : 00 pm to discuss questions concerning international academic exchanges.

 Dr. Alan Smith, the chairperson of the English Department of Achievement University, Canada,

will be here to give a speech especially on international exchange programs. He will introduce some programs that might be suitable for both our faculty members and students in our department.

 Li Yuan, our chairperson will introduce two international meetings on the field of language

learning and teaching.

 Be here on time.

                                             Foreign Languages Department

 


分享到:

教師資格考試學習備考材料
友情鏈接 湖北成考網 湖北教師網 湖北成人教育網 湖北中考網

武漢成人教育 黃岡成人教育 荊州成人教育 十堰成人教育 孝感成人教育 襄陽成人教育 恩施成人教育 仙桃成人教育 神農架成人教育 黃石成人教育 荊門成人教育 鄂州成人教育 隨州成人教育 咸寧成人教育 宜昌成人教育 潛江成人教育 天門成人教育

微信掃碼交流

彩票走势图新浪爱彩