首頁 > 外語 > 湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(十)

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(十)

來源:湖北成人教育 www.isqilh.live     瀏覽數:655

 溫馨提示:

下載整套試卷可直接點擊附件!

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(十).docx

  . Phonetics (5 points)

Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter

combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that

is different from the others in pronunciation.  Mark your answer by blackening the

corresponding letter on the Answer Sheet.

1. A. background   

B. although  

C. blouse  

D. amount

2. A. garage

B. damage

C. courage

D. garbage

3. A. civil
B. curriculum

C. crystal   

D. country

4. A. color 

B. comfortable

C. bachelor

D. born

5. A. baggage   

B. suggestion

C. biography

D. paragraph

. Vocabulary and Structure (15 points)

Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four

choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and

blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6. Do you think it necessary       an English diary every day?

A. keep

B. to keep   

C. keeping

D. kept

7.        have I heard anything like that in my life.

A. Only

B. Surprisingly

C. Never   

D. However

8. When we woke up, everywhere was        snow.

A. covered   

B. covered in

C. covered with

D. covering

9. More students than one       there,

A.  has been  

B. have been

C. had been

D. would have been

10. You know that's right,        ?

 A. is it
B. isn't it

C. do you  

D. don't you

11. You're always moaning about something or other. I wish you       

 A. shut up  

B. were shut up

C. had shut up  

D. would shut up

 12.        a little more tolerant our world would be a better place.

 A. Were people  

B. If people would

C. People were  

D. Would people

 13. When I was a child I used       swimming in the lake.

A. to going

B. going

C. to go   
D. go

 14. Saul's brother left the matter entirely up to       and       

A. I, he

B. him, I

C. me, he  

D. him, me

 15. When my grandfather died, I discovered that he had left me some money in his       

A. savings  

B. will   

C. credit card   

D. cash machine

16. Those good traditions have been passed       the younger generation.

A. on to

B. to on  
C. cross to  

D. to

17.        many times, but he still couldn't understand it.

A. Having been told   

B. He was told

C. Though he had been told

D. Having told

18. We had a long telephone       yesterday evening.

A. dialogue

B. conversation

C. talk

D. speech

19. How       of you to remember my birthday!

A. thoughtful

B. Thoughtfully

C. careful

D. carefully

20. Marry, as well as Torn,        a key to the office.

A. have

B. Having

C. to have  

D. has

. Cloze (30 points)

Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A,B, C and

D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding

letter on the Answer Sheet.

 Earth is the only   21we know of in the universe that can support human life.22   human

activities are making the planet less fit to live on. As the western world   23on consuming two-

thirds of the world' s resources while half of the world' s population do so   24   to stay alive we are rapidly destroying the25resource we have by which all people can survive and prosper.

Everywhere fertile soil is   26   built on or washed into the sea. Renewable resources are exploited so much that they will never be able to recover   27We discharge pollutants   28   the atmosphere without any thought of the consequences. As a   29   the planet' s ability to support people is being   30   at the very time when rising human numbers and consumption are   31increasingly heavy demands on it. The Earth' s32resources are there for us to use. We need food, water, air, energy, medicines, warmth, shelter and minerals to   33us fed, comfortable, healthy and active. If we are sensible in how we use the resources they will34indefinitely.  But if we use them wastefully and excessively they will soon run   35   and everyone will suffer.

21. A. situation

B. place

C. position

D. site

22. A. Although

B. Still

C. Yet   

D. Despite

23. A. continues

B. repeats

C. carries   

D. follows

24. A. already

B. just  

C. for

D. entirely

25. A. alone

B. individual  

C. lone

D. only

 26. A. sooner   

B. neither

C. either   

D. rather

 27. A. quite

B. greatly

C. utterly   

D. completely

 28. A. into

B. off

C. on  

D. above

29. A. development  

B. result

C. reaction

D. product
30. A. stopped  

B. narrowed   

C. reduced

D. cut

31. A. doing

B. having

C. taking   

D. making

32. A. natural  

B. real   

C. living

D. genuine

33. A. hold

B. maintain  

C. stay

D. keep

34. A. last

B. stand

C. go  

D. remain

35. A. away

B. out

C. up  

D. over

. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four

questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose

one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

   Passage One

 Ronald Musoke is a college student from Uganda. He attends the College of Marin in California.

Recently he got very excited about things he found in wastebaskets.  What did he find? He found outdated textbooks that had been thrown away.  Some of the books had sold new for one hundred dollars. The old textbooks had been either discontinued or replaced by newer editions.

 Uganda is a very poor country in Africa. When Musoke went to school in Uganda, there were never enough books.  Sometimes five books were shared with one hundred fifty students.  Musoke lived through the Ugandan civil war and the loss of twelve family members from AIDS.

 Why is Musoke excited about the discarded textbooks.'? He wants to send them to Uganda so

women have the chance to get an education. The books will be used to pay for the women's education. Musoke hopes that education will help lower the number of deaths from AIDS. Also, the books will help lower illiteracy in Uganda.

 Other students are helping Musoke gather textbooks. Students are giving him books and over four thousand books have been collected. A business sponsor is helping to pay the postage for the books. Musoke and his classmates sort and pack the books.

 Ugandans will be educated with the help of donated books. The College of Marin students have

become connected with an African nation far away.  These classmates from a wealthy county, for example, Tanya Sehwedler and her classmates, have gained greater understanding of people who struggle to live in a very poor country.

36. Books were precious in Uganda because the schools       

 A. didn't use them in grade school   

B. no one knew how to read

 C. couldn't afford enough books

D. were closed by the civil war

37. The packing and sorting is being done by       

A. a business sponsor
B. other students in college

C. the College of Marin teachers

D. Musoke's college classmates

38. Tanya Sehwedler is helping pack and sort books because       

A. it makes her feel good to better the lives of others

B. it may offer her experience to help her own country

C. she likes to sort and organize

D. she wants to contact with that country far away

39. The proper title for this passage is       

A. Books in College of Matin  

B. Ronatd Musoke and Tanya Schwedler

C. "Trashed" Books Help Ugandans

D. Poor Africa Students in the United States

  Passage Two

Only one animal can walk 200 miles without stopping once to rest. It would take a person two days and two nights to walk this far, and only one man has ever done it without stopping. What amazing animal has such endurance? The camel ! The camel is well known for something else, too. It can cross an entire desert without a single drink of water. Its body is built in a special way to help it store water and food.

 A person has just one stomach, but a camel has quite a few. Within each stomach are layers and

layers of cells. These cells are like tiny water balloons, storing liquids until the camel needs them.

When the camel drinks, the cells grow larger and larger. For a whole week, they can keep the animal's thirst away by sending water to all parts of its body.

 And did you ever wonder why the camel has a hump? The hump is a storage place for fat.

Because it has this storage area, the camel does not need to eat very often. When the animal needs energy, the layers of fat serve as fuel to keep it going on the long, hot days in the burning sun.

 The camel has one other gift that makes it well suited to arid regions. This gift is its amazing

nose. A camel can smell a water hole from miles away!

 When a camel moves it sways from side to side like a ship on a wavy ocean. Because of this

swaying motion, the camel has been called the "Ship of the Desert. "

40. The camel's hump is a storage place for       

A. muscles

B. extra water

C. body sugars  

D. fat

41. We can conclude from this passage that camels       

A. feel at home in the desert   

B. like to carry heavy loads

C. look like ships from a distance   

D. will always be useful

42. The author compares cells with water balloons in order to       

A. make you think of summer  

B. help you visualize the ceils

C. show how rubber is elastic  

D. show how many shapes cells can have

43. The word "arid" is closest in meaning to       

A. sunny   

B. flat  

C. dry

D. sandy

Passage Three

A group of scientists rowing toward the center of a lake saw something shocking. They turned back as fast as they could. What had they seen?. The lake was boiling!

The group was investigating a crater lake in the mountains of St. Vincent. A crater hake is the

mouth of a volcano that has been dormant for some time and has filled with water.

This particular crater was the tip of a volcano called Soufriere, which erupted last in 1902. Since

that time, it had not shown any signs of action. But in the fall of 1971, mountain climbers who had hiked near the lake returned to the lowlands with strange stories. They said the water had turned yellow and was giving off a smell like burnt eggs. A seething fog was rising from the lake's surface.

 Local scientists rushed to Soufriere to see if this might be the beginning of a new volcanic explosion. They found a huge black mass in the middle of the water. It was a great blab 1,000 feet

long and 300 feet wide. Lava had pushed up through the bottom of the lake and formed a new island.

 The investigators wanted to make sure that the volcano was safe, and that the lava would not

overflow into the surrounding countryside. But they could never reach the island to study it, because the lava was so hot that the water around it bubbled and boiled.

44. This passage is about       

A. mountain climbing

B. a boiling lake

C. a new volcanic island   

D. a mysterious blab

45. A crater lake is at the tip of a       

A. mountain

B. ridge  

C. island   

D. volcano

46. We can conclude that       

A. the situation was nothing to be concerned about

B. Soufriere is still an active volcano

C. crater lakes are easy to hike to

D. Soufriere is a dead volcano

47. The writer explains the boiling water by using       

A. myths

B. Humor

C. facts

D. arguments

 Passage Four

 Have you ever heard of a flower whose seeds are carried and spread by elephants? The rafflesia, a rare blossom, is very unusual. Found in the rain forests of Sumatra, the rafflesia is the world's largest flower, measuring three feet in diameter!

 This giant flower is a parasite--it needs another plant to live on. It lacks the structures needed to

survive alone. The rafflesia has no stem or leaves. It is all flower. It attaches itself to the roots of other plants and sucks their juices. The flower's favorite home is the root of the vine, which grows above ground.

 The rafflesia seems to burst right out of the forest floor. Its blossom weighs fifteen pounds! It has thick, spotted petals that give off a rotten smell. The center is about the size of a household bucket. After a rain, it may hold up to twelve pints of water!

 After the rafflesia dies, it becomes a pool of thick liquid in which its seeds float.  Elephants

wandering through the forest step into the mushy pool, and the seeds glue themselves to their feet. As the animals stomp through the forest, their sticky feet pick up twigs and leaves. The elephants try to rid themselves of the sticky mess, in the same way people try to get bubble gum off their shoes. The elephants rub their feet against the roots of the vine. In no time, seeds left on the vine grow into more monstrous flowers !

45. Elephants help to       

A. provide food for the giant flower

B. water the rafflesia with their trunks

C. carry rafflesia seeds from one place to another

D. stomp out the awful smelling petals

49. From this passage, we can guess that the writer       

A. likes elephants
B. has a very large garden

C. admires the wonders of nature

D. likes to measure things

50. To give us an idea of how large the rafflesia is, the author uses       

A. the size of an elephant for comparison

B. measurements

C. comparisons to other flowers

D. detailed descriptions of the flower's stem

51. As used in this passage, "structures" means       

A. endurance

B. Organization

C. necessary parts

D. energy

 Passage Five

Many superstitious people are afraid of black cats. They believe that black cats have a strange

power. If a black cat crosses their path, they think they will have bad luck.

 Black cats haven't always had such a bad reputation. Long ago, the Egyptians thought that black

cats were holy animals.  They even worshipped them.  Pasht was an Egyptian goddess who had a woman's body and a cat's head. Because the Egyptians had so much respect for black cats, they often buried the sacred creatures with great ceremony.  Mummies of cats have often been found in ancient cemetery ruins. To keep the cats company after they died, mice were sometimes buried beside them.

 Feelings about black cats have always been strong. People have thought they were either very good or very bad. The people of Europe, in the Middle Ages, believed black cats were the evil friends of witches and the Devil. Witches were said to have the power to change themselves into black cats. People believed that you could not tell whether a black cat was just a cat, or whether it was a witch disguising herself as she plotted some evil scheme. The brain of a black cat was thought to be a main ingredient in witch's brew.

 Unlike their ancestors of the Middle Ages, Englishmen today consider black cats to be good luck

charms. Fishermen's wives often keep a black cat around so that their husbands will be protected when they are out at sea.

52. The Egyptian goddess Pasht had a       

A. woman's head and a cat's body   

B. woman's head and a lion's body

C. cat's head and a man's body

D. woman's body and a cat's head

53. Judging from this passage, people of the Middle Ages probably       

A. treated black cats with respect

B. treated black cats badly

C. were witches if they had black cats  

D. thought black cats were beautiful

54. People of ancient Egypt and Europeans of the Middle Ages       

A. both worshipped black cats

B. both feared black cats

C. thought black cats could bring good luck

D. felt very different about black cats

55. "Sacred" means       

A. dead

B. Holy

C. Black

D. fearful

. Daily Conversation (15 points)

Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the

following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A. Maybe ! should call a taxi  

B. can you help me

C. it's the second left

D. not really

E. at the traffic lights   

F. Not at all

G. Museum Drive

H. Thanks again

Tourist: Excuse me,   56   ? I'm lost!

Person: Certainly, where would you like to go?

Tourist: I'd like to go to the museum, but I can't find it. Is it far?

Person : No,   57 . It's about a 5 minute walk. Now, go along this street to the traffic lights. Do you see them?

Tourist: Yes, I can see them.

Person: Right,   58   , turn left into Queen Mary Avenue.

Tourist: Queen Mary Avenue.

Person: Right. Go straight on. Take the second left and enter Museum Drive.

Tourist: OK. Queen Mary Avenue, straight on and then the second left,   59

Person : Right. Just follow Museum Drive and the museum is at the end of the road.

Tourist: Great. Thanks for your help.

Person :   60

VI. Writing (25 points)

Directions: For this part, you are supposed to write a letter of refasal in English in 100-120 words based on the following situation. Remember to write it clearly.

61.你(Li Yuan)的朋友(Jack)邀請你暑期到他家鄉——農村去度假。寫封信委婉拒絕。信的

內容如下:

(1)對邀請表示感謝;

(2)不能如愿的原因;

(3)提出彌補的方式。

英語應試模擬第5套參考答案與解析

Ⅰ.Phonetics

【答案】

1B  2A  3A 4D  5B

【解析】

1.選項B畫線字母讀

2.選項A畫線字母讀

3.選項A畫線字母不發音,其他選項畫線字母讀

4.選項D畫線字母讀

5.選項B畫線字母讀

Vocabulary and Structure

【答案】

6B  7C  8C  9B  l0D  llD  l2A  l3C  l4D  l5B  l6A  l7B

18B  l9A  20D

【解析】

6.動詞不定式短語作形式賓語it的實際賓語。正確選項為B。【句子大意】你覺得有必要每天寫一篇英語日記嗎?

7.這是個倒裝句,onlynever在句首時需要倒裝。根據句子含義,選項C是正確的。【句子大意】我一生都沒聽說過那種事。

8Cover with由什么覆蓋,cover in填滿。選項C是正確的。【句子大意】當我們醒來時發現到處都是雪。

9.謂語動詞的單復數根據than前面的主語名詞決定。選項CD的時態不對。選項B正確的。【句子大意】不止一個學生去過那兒。

10.反義疑問句,通常疑問部分反問陳述部分的主句。排除選項AB。陳述部分肯定,疑問部分則否定。選項D是正確的。【句子大意】你知道那是正確的,是不是?

11Wish要求其賓語從句用虛擬語氣。對沒有發生的事表示愿望,從句的謂語用過去將來時。選項D是正確的。【句子大意】你總是對所有的事都抱怨不休,但愿你閉上嘴巴。

12.條件從句去掉if主謂倒裝。選項A是正確的。【句子大意】如果人們能再忍耐一些,我們的世界會更好。

13Used to do sth過去常常做某事,be used to doing sth習慣于做某事。選項C是正確的。【句子大意】我小的時候常去河里游泳。

14.介詞后應跟代詞的賓格。And連接的是介詞后的兩個代詞,因此兩個代詞均用賓格。英文習慣在幾個人稱代詞中將“我”放在最后。選項D是正確的。【句子大意】Saul的哥哥把這個問題整個留給了他和我。

15Savings存款,will遺囑,credit card信用卡,cash machine取鈔機。選項B是正確的。【句子大意】我爺爺去世時我發現在他的遺囑中給我留了一些錢。

16Pass on to sb傳遞給某人。選項A是正確的。【句子大意】好的傳統已經傳給了年輕的一代。

17.選項AD是錯的。因為,如果把他們放入句中,but前面則不是完整的句子。But連接兩個完整的句子。選項C也是錯的,因為butthough不能同時出現在一個句子中。選項B是正確的。【句子大意】人家告訴他很多遍了,可他就是不明白。

18Dialogue對話,conversation聊天,talk談話,speech演講。選項B.是正確的。【句子大意】昨天晚上我們在電話里聊了很久。

19How后跟形容詞,排除選項BDThoughtful周到的,careful仔細的。選項A是正確的。【句子大意】你記得我的生日,太周到了。

20.本句謂語動詞的單復數取決于as well as前面的主語。選項D是正確的。【句子大意】瑪麗有一把辦公室的鑰匙,湯姆也有。

Cloze

【答案】

21B  22C  23C  24B  25D  26C  27D  28A  29B  30C  31D

32A  33D  34A  35B

【解析】

21.宇宙中,地球是唯一的人類能夠生存的地方。選項B是正確的。Situation環境、形勢,place地方、場所,position職位、身份,site遺址、地點。

22Although盡管、雖然,still還是、仍然,yet然而、但是,despite(介詞)盡管、雖然。這句話是完整的句子,應選擇連詞,排除選項D。選項C是正確的:地球是人類唯一的生存之地,然而人類并不珍惜。選項B不合題意。如果將選項A放到第一句句首,兩句之間用逗號隔開,在邏輯上是可以的。

23Continue繼續,repeat重復,carry拿、支持,follow跟著。這里要求與介詞on搭配,carry on不停地持續下去,follow on繼續擊球。選項C是正確的。Carry on consuming持續消耗。

24Already已經,just僅僅,for為了,entirely全部地。根據上下文,占世界人口一半的西方消耗著三分之二的世界資源,僅僅是為了生存。選項B是正確的。

25Alone單獨的、唯一的(通常放在所修飾詞的后面)individual個體的、個別的,lone單獨的、孤獨的,only唯一的、僅有的。選項D是正確的。我們正在破壞著僅有的資源。

26Either…or...不是……就是………………。所有的沃土不是被建造上房屋就是被沖刷人海。選項C是正確的。

27Quite非常,greatly非常,utterly完全地,絕對地,completely完全地、徹底地。Utterly通常指抽象的無條件之絕對,而completely則大多指具體的、全面之完全。文中說,被開采的資源不可能完全恢復,指具體。選項D是正確的。

28.根據文章,人類把污染物質釋放人大氣層。Into表示進入……里面。選項A是正確的。不是在大氣層外(選項B),也不是在大氣層上面或上方(選項CD)

29Development發展,result結果,reaction反應,product產品。As a result結果是。人類污染了大氣層,其結果是在人類最需要地球時,它卻無能為力。選項B是正確的。

30Stop停止,narrow變窄,reduce降低,cut切割。根據上下文,正當人類數量不斷增長,消耗也急劇上升之時,地球供養人類的能力卻在下降。選項C是正確的。

31Make a demand on sth……提出要求。選項D是正確的。文中指對地球提出供養人類的要求。

32Natural自然的,real真實的、現實的,living活著的、生動的,genuine真誠的、非偽造的。文中肯定指自然資源。選項A是正確的。

33Keep...fed保持供給。選項D是正確的。Hold保持、持續,maintain保持、維持,stay

停留。

34Last持續、延續,stand停滯,go去,remain剩下、仍處于。根據上下文,如果我們能夠合理地使用資源的話,這些資源還會延續而不枯竭。選項A是正確的。

35Run away逃走,run out耗盡,run up增大,run over碾過、瀏覽。根據上下文,資源用盡,人類受苦。選項B是正確的。

【原文大意】

宇宙中地球是我們所知的唯一能夠供養人類生命的地方。然而,人類的活動卻正在使這個星球不太適合居住。當占世界人口一半的西方世界為了生存消耗著世界三分之二的資源時,我們正在快速地破壞著我們所擁有的、所有人類賴以生存和發展的自然資源。所有地方,肥沃的土地或被建造上房屋,或被沖入大海。可再生的資源因過度開采以至永不會徹底恢復。我們釋放污染物質進入大氣層而從不考慮后果。其結果是,就在人類數量和其所需的消耗大量增加時,這個星球供養人類的能力卻在減弱。地球的自然資源就在那里等著我們去用。我們需要食物、水、空氣、能量、藥物、溫暖、居所和礦物質來保持我們的供給、舒適、健康和活力。如果我們合理地使用資源,它們肯定會延續。但如果我們過度浪費地使用,資源會快速耗盡,所有的人都將遭受痛苦。

Reading Comprehension

第一篇

【答案】

36C  37D  38A  39C

【解析】

36.第二段提到烏干達是一個非常窮的國家,那里的學校從來都沒有足夠的書給學生使用,甚至150個學生共用5本書。由此可以推斷學校買不起書。這篇文章的中心內容就是說如何收集舊書免費提供給烏干達的學校。選項C正確。

37.第四段最后一句話。Ronald Musoke的同學幫他把書分類、打包。選項D正確。其他選項:商人贊助寄書的郵費;其他學生幫助收集教材。選項C文中沒有提到。

38.最后一段最后一句提到,很多來自富有國家的學生,例如Tanya Schwedler,都在幫助收集整理書籍的過程中對在貧困中掙扎的人有所了解。所以可以說,他們很愿意做些幫助別人改善生活的有意義的事。選項A正確。

39.第一段點明舊書或二手書的來歷。第二段點明烏干達的一些現狀。第三段點明這位非洲學生收集書的目的。第四段敘述從收集到寄出的過程。第五段說明其他學生做此事的收獲。所以,此文章的中心是舊書對烏干達人的幫助。也就是此文的標題。選項C正確。

【原文大意】

Ronald Musoke是來自烏千達的學生。他在加利福尼亞的馬林大學就讀。不久前他非常興奮地發現廢紙簍里有丟棄的過時教材。有些書新的時候價值l00美元。這些舊書或是不再使用或是被新的版本所替代。

烏干達是非洲很貧窮的國家,當Musoke在烏干達念書時,那里從來沒有足夠的教材,有時甚150個學生用5本書。Musoke經歷了烏干達內戰,他的12位家庭成員死于艾滋病。

他為什么對那些被扔掉的教材如此感興趣?他是想把這些書寄往烏干達,讓那里的婦女有機會受教育。這些書可以用來支付婦女教育。Musoke希望教育可以幫助降低艾滋病的死亡率。

同時,書可以減少烏干達的文盲。

學生們幫助Musoke收集教材。學生們給他的書已經超過了4 000本。一位贊助商負責郵寄這些書。Musoke和他的同班同學負責分類和打包。

烏干達人會通過這些捐贈的書獲得教育。馬林大學的學生們也因此與遠在非洲的國家有了聯系。這些來自富裕國家的同學,比如Tanya Schwedler和她的同學們也對那些來自貧困國家還在與生活作斗爭的人有了更多的理解。

第二篇

【答案】

40D  41A  42B  43C

【解析】

40.第三段。駝峰是用來儲存脂肪的。選項D是正確的。

41.這篇文章從不同的角度說明駱駝在沙漠中生存的天賦。沙漠最適合它。選項A是正確的。

42.第二段。作者用裝水的氣球來形容駱駝胃中的細胞,非常形象地說明細胞的樣子。選項B是正確的。

43.倒數第二段。這段說駱駝在幾英里外就可聞到水的味道,可見該地區極為干旱。選項C是正確的。

【原文大意】

只有一種動物可以不休息地連續行走200英里。這需要人花兩天兩夜的時間,并且只有一個人不休息地走了這么遠。什么動物如此有耐力?駱駝!駱駝還有其他人人皆知的事,它可以穿過沙漠而不喝一口水。它的身體結構可以以特殊的方式儲存水和食物。

人只有一個胃,而駱駝有好幾個。每一個胃都有多層的細胞。這些細胞就像很小的水氣球,儲存液體以供駱駝之需。駱駝喝水時,這些細胞脹大。整個一個星期,這些細胞都可以把水送到駱駝身體的各個部位以防止駱駝干渴。

你知道駱駝為什么有駝峰嗎?駝峰是儲存脂肪的。正是因為有了這個儲藏室,駱駝不需要經常補充食物。一旦駱駝需要能量時,脂肪層就會像提供燃料一樣供駱駝在燃燒的太陽下持續地走很長的路。

駱駝還有另一個天賜禮物可以使它在干旱地區如魚得水。這就是它的鼻子。駱駝可以在距水數英里遠的地方就能嗅到水的味道。

駱駝行走時左右搖擺就像是沙漠海洋中的船。因此,人們稱駱駝為沙漠之舟

第三篇

【答案】

44C  45D  46B  47C

【解析】

44.這篇文章講的是火山熔巖堆積的新島。選項C是正確的。選項AB是文中提到的,但并不是文章的主題。

45.第二段。解釋crater lake是火山的口,里面裝滿了水。選項D是正確的。

46.第三段。Soufriere火山自1902年以后就再也沒有爆發過,然而l971年,幾個登山者的發現,以及后來科學家的調查,都說明它是活火山。選項B是正確的。

47.第三、四段。作者用事實說明水的沸騰。如,水的顏色和氣味等。選項C是正確的。

【原文大意】

一組科學家劃船到河的中心看到令人震驚的事情,快速返回。他們看到了什么?湖水在沸騰!

這組科學家正在調查在StVincent山上的一個火山口湖。火山口湖是一個里面裝滿了水的

處于休眠狀態的火山口。

這個火山口是一個叫Soufriere的火山的頂部,它最后一次噴發是在1902年。從那時起,沒有任何跡象顯示它是活火山。但是在1971年秋季,登山運動者爬到靠近湖的地方,返回時帶回了奇怪的故事。他們說,水變成了黃色,并散發著烤煳雞蛋的味道。火熱的霧氣在湖的表面升起。

當地的科學家立刻沖向Soufriere看看是否新的火山爆發正在開始。他們發現水中央有一巨大的黑色物體,長約1 000英尺,寬約300英尺。湖底的熔巖往上堆積成一個新的島嶼。

調查人員想確定火山是否安全,熔巖是否會波及附近的村莊。但他們可能永遠也不能去島上研究它了,因為滾燙的熔巖使它周圍的水翻滾沸騰。

第四篇

【答案】

48C  49C  50B  51B

【解析】

48.第一段和最后一段。大象把大王花的種子帶到別處使其生存。選項C是正確的。

49.全文講了寄生的花是如何被動物傳播的。可見大自然的奇妙。選項C是正確的。

50.第一、三段。作者在文中給了具體的數字說明大王花究竟有多大。選項B是正確的。

51.第二段。Structure意為組織,組成部分,構造是可以沒有的。Necessary parts是必需的部分,不可少的。選項B是正確的。

【原文大意】

你聽說過花的種子被大象傳播嗎?難得開花的大王花非同一般。大王花生長在蘇門答臘島的雨林地區,是世界上最大的花,其直徑3英尺。

這種巨大的花是寄生蟲——它靠別的植物生存。它缺少讓它獨立生存的構造。大花王沒有莖和葉,只是花。它把自己依附在別的植物的根部,吸吮它們的汁液。它最喜歡以藤本植物為家,這種植物生長在地面上。

大王花似乎是突然就出現在森林的大地上。它的花重15!它的花瓣很厚,帶斑點,釋放出惡臭的味道。花心相當于家用菜籃子的大小。一場雨過之后,它能容納l2品脫的水!

大王花死后,則成為很稠的一攤液體,種子溶于其中。大象們漫游在林中,踏人這些濃稠的池塘,大王花的種子則粘在它們的腳上。大象們在林中不停地跺腳,他們的腳粘上樹枝和樹葉。

大象們想把腳上的粘物去掉,就像人類想把口香糖從鞋上弄掉一樣,大象會在藤根上蹭腳。很快,種子便留在了藤上,接著便是更可惡的大王花!

第五篇

【答案】

52D  53B  54D  55B

【解析】

52.第二段。埃及女神是人身貓頭。選項D是正確的。

53.第三段。黑貓對歐洲中世紀的人來說是邪惡的象征。選項B是正確的。

54.比較第二段和第三段古埃及和中世紀的歐洲對黑貓的看法截然相反。選項D是正確的。

55.第二段。該詞前提到埃及人是如何地崇拜黑貓,可斷定他們把這個動物看得很神圣。選項B是正確的。

【原文大意】

許多迷信的人很害怕黑貓。他們認為黑貓有種魔力。如果黑貓橫穿他們的路,他們便認為自己會有霉運。

黑貓并不總是有如此的壞名譽。很久以前,埃及人認為黑貓是神圣的動物,他們甚至為它們做禮拜。Pasht是埃及的女神,人身貓頭。由于埃及人如此的崇拜黑貓,他們經常在埋葬這個神圣的造物時要舉行隆重的儀式。在古埃及的墓地中經常會發現貓的木乃伊。老鼠經常被埋在貓的旁邊作為陪伴。

人類對貓的感覺總是非常強烈,要么認為黑貓極好,要么認為其極壞。中世紀的歐洲人認為黑貓是女巫和魔鬼的邪惡朋友。據說,女巫有魔力把自己變成黑貓。所以,人們不能肯定黑貓是女巫還是黑貓,或者,是不是女巫化妝成黑貓們籌劃自己的邪惡計劃。傳說黑貓的大腦是女巫陳釀的主要成分。

如今的英國人與他們的中世紀祖先不同,他們認為黑貓會帶來好運,漁夫的妻子常養黑貓,以保護出海丈夫的安全。

Ⅴ.Daily Conversation

【答案】

56B  57D  58E  59G  60F

【解析】

56Excuse me通常是詢問或請求幫忙的開場白,后面又說他迷路了,所以肯定是尋求幫助。選項B是正確的。

57.前面是否定詞,后面又用了具體的分鐘來說明,應該不遠。選項D是正確的。

58.前面說走到紅綠燈處,后面又說拐彎,肯定是在此拐彎。選項E是正確的。

59.旅游者在重復被告知路線。前后相連,這里應是博物館路。選項G是正確的。

60.對話中通常的客套。選項F是正確的。

【原文大意】

Tourist:勞駕,能幫我個忙嗎?我迷路了。

Person:沒問題。您要去哪兒?

Tourist:我想去博物館,可找不著。遠嗎?

Person:不是很遠。步行5分鐘吧。您沿著這條街走到紅綠燈的地方,看見了嗎?

Tourist:看見了。

Person:好,在紅綠燈的地方往左拐,上瑪麗女王大道。

Tourist:瑪麗女王大道。

Person:對,繼續往前走,第二個路口往左拐,上博物館路。

Tourist:好的,瑪麗女王大道,直走,第二個路口左拐,博物館路。

Person:對,沿著這條路,到頭就是博物館了。

Tourist:太好了。謝謝您的幫助。

Person:不用謝。

Ⅵ.Writing

61.【高分作文】

Dear Jack,

Thank you so much for your warmhearted invitation of spending my summer vocation at your

hometown, a quiet and beautiful country. I have been waiting for it so long. But, unfortunately, I

have to go back my own hometown, a hot and noisy city, for my sister just got an admission from a university and she is preparing for it.  As an elder brother, I must help her in both mental and

physical ways.

So sorry for missing the good chance to join you at your home. Next year, we will spend summer

together, our summer.

Send my greetings to your parents, please. I'll visit them next year.

Take care!

Li Yuan

 


分享到:

教師資格考試學習備考材料
友情鏈接 湖北成考網 湖北教師網 湖北成人教育網 湖北中考網

武漢成人教育 黃岡成人教育 荊州成人教育 十堰成人教育 孝感成人教育 襄陽成人教育 恩施成人教育 仙桃成人教育 神農架成人教育 黃石成人教育 荊門成人教育 鄂州成人教育 隨州成人教育 咸寧成人教育 宜昌成人教育 潛江成人教育 天門成人教育

微信掃碼交流

彩票走势图新浪爱彩